0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Дигитален самит за Западен Балкан: За 80 отсто од менаџерите дигиталните вештини се важен предуслов за водење бизнис

-Дигиталната трансформација е процес што налага вложување во човечки капитал, систем, процеси. Според неодамнешаната анкета на Балкан барометар, 80 проценти од менаџерите ги сметаат дигиталните вештини како важен предуслов за водење на нивните бизниси. Педесет и пет проценти од компаниите од Западен Балкан обезбедуваат некаква форма на обуки за унапредување на вештините на нивните работници. Дигитализацијата е револуција што се случува на глобално ниво значи многу инвестиции во човечки капитал но и многу финансии. Се надевам дека регионот ќе може да се придивижи наред на овој план, со помош и на економскиот и инветстициски план на ЕУ за регионот, од кој дел ќе биде посветен на дигиталната трансформација и широкопојасната мрежа, истакна Брегу.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close