0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталЕкономијаПолитика

Деспотовски: Во мај зголемен број на работни места во ТИРЗ

Во компаниите активни во ТИРЗ во мај е регистриран зголемен број на работни места од над 4,15 проценти во однос на истиот месец од 2020 година. Се очекува ваквиот тренд да продолжи  во наредните месеци поради тоа што во дел од компаниите веќе се спроведуваат процедури за отворање нови работни места, информира директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски.

Back to top button
Close
Close