0_Македонија.ПорталПолитика

Дескоска: Дел од забелешките кои произлегоа од јавната расправа веќе се вметнати во текстот

Дескоска информираше дека одредени пратенички групи веќе доставиле амандмани, дел ќе достават амандмани во текот на утрешниот ден, а дел не сакале да преземат одговорност да подготват амандмани.

31 јануари 2020 

Втора средба за Законот за Јавното обвинителство во поширок формат со претставници на политичките партии и пратеничките групи од Собранието. На средбата се разговарало околу амандманите за подобрување на текстот после експертската јавна расправа за законот.

Дескоска информираше дека одредени пратенички групи веќе доставиле амандмани, дел ќе достават амандмани во текот на утрешниот ден, а дел не сакале да преземат одговорност да подготват амандмани.

Министерката ги информирала присутните дека дел од забелешките кои произлегоа од јавната расправа веќе се инкорпорирани во текстот на законот.

Министерката истакна дека очекува амандманите да ги достават најдоцна утре до 12 часот на пладне, а потоа ќе се закаже нова средба, најверојатно во понеделник. На следната средба ќе се дискутираат амандманите коишто ќе ги достават пратеничките групи и политичките партии.

Министерство за правда 

___________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close