0_Македонија.ПорталKultura.SlajderКултураКултура.Портал

Денови на македонската култура во Будимпешта-промовирани четворица млади автори

Четворица млади македонски автори беа промовирани во  рамки на Деновите на македонската култура во Будимпешта што ги организира Лекторатот по македонски јазик, Универзитет ЕЛТЕ и Здружението на Унгарци на Македонија- Теледом. На промоцијата, како што денеска информира Лекторатот во Будимпешта, присуствувале писателите Петар Андоновски, Фросина Пармаковска и Давор Стојановски, а предвидено било и учество на Лира Бојку, која од оправдани причини, не можела да допатува во Будимпешта.

Back to top button
Close
Close