Избрано

Демократијата во Тунис е во хаос откако претседателот ја собори владата

Тунис во понеделникот се соочи со најлошата политичка криза во една деценија на демократски промени, откако претседателот Каис Сајед со помош на армијата ја собори владата и го суспендираше парламентот, потег осуден како државен удар од главните партии во земјата, вклучително и исламистите.

Back to top button
Close
Close