Политички партии

Демант од ПГ на ВМРО-ДПМНЕ на изјава на Жаклина Лазаревска

СДСМ имаше цели 3 (три) години да ги зголеми платите, но не направи ништо од тоа. СДСМ доцни цел месец со предлогот. Предлогот кој треба да важи од 1-ви јануари 2020 година е доставен на пленарна седница дури на 4-ти февруари, односно цели 35 дена задоцнување. Воедно, министерството за финансии на СДСМ нема обезбедени средства во буџетот за овие исплати.

Скопје, 7 февруари 2020

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ги демантира лажните наводи на СДСМ и нивната пратеничка Жаклина Лазаревска.

СДСМ имаше цели 3 (три) години да ги зголеми платите, но не направи ништо од тоа. СДСМ доцни цел месец со предлогот. Предлогот кој треба да важи од 1-ви јануари 2020 година е доставен на пленарна седница дури на 4-ти февруари, односно цели 35 дена задоцнување. Воедно, министерството за финансии на СДСМ нема обезбедени средства во буџетот за овие исплати.

Заминувањето на криминалците од СДСМ од власт е основниот предуслов за економски напредок на Македонија.

ПГ на ВМРО-ДПМНЕ

__________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close