Политички партии

Делегацијата на СДСМ положи цвеќе по повод шеснаесетгодишнината од смртта на Борис Трајковски

По повод шеснаесетгодишнината од трагичната смрт на поранешниот претседател на државата Борис Трајковски, делегација на СДСМ оддаде почит на заложбите и придонесот на Трајковски за соработка и заедништво на граѓаните и проевропската иднина на државата.

Скопје, 26 февруари 2020

По повод шеснаесетгодишнината од трагичната смрт на поранешниот претседател на државата Борис Трајковски, делегација на СДСМ оддаде почит на заложбите и придонесот на Трајковски за соработка и заедништво на граѓаните и проевропската иднина на државата.

Прерано починатиот претседател Борис Трајковски ќе остане вечно запаметен како миротворец, чесен и доблесен политичар, посветен на сите граѓани и на поголема регионална и меѓународна соработка на нашата држава.

Делегацијата на СДСМ во состав Снежана Калеска Ванчева, координаторка на форумот на жени на СДСМ, Весна Гершан, членка на ИО и Дејан Павлески, претседател на комисијата за локална самоуправа на СДСМ, денеска положи свежо свеќе на вечното почивалиште на Борис Трајковски, на градските гробишта „Бутел“ во Скопје.

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ

___________________________________________________________
МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Таг
Back to top button
Close
Close