0_Web_Ballina - SllajderBallkanBallkan.PortalMakedonija.SlajderSvet.Slajder

Deklaratë e liderëve të Ballkanit Perëndimor: Fillim urgjent i negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Bashkimi i Evropës nuk është i plotë pa Ballkanin Perëndimor. Me anëtarësimin në Bashkimin Evropian, kufijtë po bëhen më pak të rëndësishëm. BE-ja duhet të jetë e lidhur në mënyrë më aktive me të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor dhe secili partner është i përkushtuar për miratimin dhe zbatimin më të shpejtë dhe më efikas të reformave të nevojshme, janë përfundimet kryesore nga deklarata e përbashkët e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe bashkë-kryesuesve të Sllovenisë dhe Kroacia. Tetë presidentët nga Ballkani Perëndimor, pas një samitit një ditor të procesit Bërdo-Brioni në Slloveni, i bënë thirrje BE-së që ta përshpejtojë procesin e pranimit, duke bërë thirrje për hapjen e menjëhershme të bisedimeve të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close