0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderПолитика

Дебата на ИДСЦС: Потребна поактивна улога и поголем ангажман на ЕУ за земјите од Западен Балкан

Наместо измислување на поединечни критериуми специфични за Западниот Балкан, потребно е да се цели кон тоа земјите во регионот да бидат вклучени во постоечките механизми на ниво на Европската Унија, со цел да се утврди кое е нивото на спремност на овие земји визави државите на ЕУ. Потребен е поголем ангажман на ЕУ во однос на земјите од Западен Балкан за да се постигне значителен успех.

Back to top button
Close
Close