Избрано

Дали одлуката за папата Јован Павле Втори да биде прогласен за светец беше избрзана?

Покојниот папа Јован Павле Втори за време на неговиот 27-годишен понтификат канонизираше толку многу луѓе што Ватикан беше наречен „фабрика на светците“.

Back to top button
Close
Close