БизнисБизнис.ПорталЕвропа

Дајмлер се согласи да ѝ плати на Нокиа за користење на патентите

„Дајмлер“ се согласи да ѝ плати на „Нокиа“ за користење на нејзините патенти, со што заврши правната битка помеѓу финската технолошка и германската автомобилска компанија околу авторските права за клучните технологии.

Back to top button
Close
Close