Балкан

ЦПЦ им нуди на Србите во Црна Гора промена на националноста

Митрополитот на Црногорската православна црква (ЦПЦ) Михаило го понуди сертификатот за крштевање на оваа верска заедница на сите православни христијани крстени во Српската православна црква, врз основа на кој нивната националност ќе се смени во православен Црногорец или православна Црногорка.

Back to top button
Close
Close