Граѓански секторМКД

ЦИВИЛ: „СТОП“ за политичката злоупотреба на децата за политички цели

Децата никако не смеат да бидат предмет на политичка инструментализација, за преку нив да се упатуваат политички пораки, затскривајќи се зад превезот на „патриотизмот“. Злоупотребата на сопствените деца и на сите деца воопшто за упатување политички пораки е законски забрането и не е патриотизам, посочуваат од ЦИВИЛ, најостро осудувајќи ја злоупотребата на децата и малолетниците во политички цели. 

Back to top button
Close
Close