0_Web_Актуелно0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДТема

Чистењето на Црн Дрим го нарушува биодиверзитетот, но нема да влијае негативно

Секоја човечка интервенција ги нарушува природните живеалишта на растителниот и животинскиот свет, но чистењето на талогот од речното корито на Црн Дрим нема да предизвика некои поголеми нарушувања на биодиверзитетот, но ќе го намали ризикот од поплави, сметаат експертите за животна средина.

Back to top button
Close
Close