0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДСторија

Чевларскиот занает изумира, Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

анаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го работи овој занает, а во последните 20 години е самостоен чевлар - мајстор за поправка на оштетени обувки.

Back to top button
Close
Close