ЕвропаЕвропа.Портал

Чешка купува од САД 12 воени хеликоптери

Чешкиот министер за одбрана Лубомир Метнар денеска изјави дека Владата има намера до крајот на годината да потпише договор со американската администрација за купување 12 воени хеликоптери.

Back to top button
Close
Close