ЕвропаЕвропа.Портал

Чешка бара од ЕУ средства за модернизација на економијата на климатски неутрална

Чешкиот премиер Андреј Бабиш денеска предупреди дека неговата земја нема да може без нови нуклеарни електрани и вонредни дотации од ЕУ со цел да ја модернизира економијата на климатски неутрална до 2050 година.

Back to top button
Close
Close