0_Македонија.ПорталДописници МКДОпштински вести

Целосна дезинфекција на Центарот за култура-Битола

Центарот за култура-Битола информира дека претпладнево екипи на ЈЗУ Центар за јавно здравје извршиле  целосна дезинфекција на таа национална установа за култура.

Битола, 29 мај 2020 (МИА) – Центарот за култура-Битола информира дека претпладнево екипи на ЈЗУ Центар за јавно здравје извршиле  целосна дезинфекција на таа национална установа за култура.

Од НУ Центар за култура очекуваат од Министерството за култура да добијат нов протокол за работа, правилник за спроведување на мерките за безбедност од здравствената криза предизвикана со Ковид-19 и по подолога пауза да продолжат со програмските активности од сферата на културата. мт/хс/

Back to top button
Close
Close