0_Македонија.ПорталОпштество

Царовска: За учениците кои немаат можност да набават уред, треба да им биде доставен од училиштето

Учениците кои немаат финансиски средства да набават уред, уредот треба да биде доставен од училишето и тоа е јасно пропишано. Министерството за образование и наука (МОН) набави 10 илјади таблети како дополнение на сите таблети и електронски уреди кои ги имаат училиштата. Затоа повторувам дека во интерес на учениците е да имаат дигитален уред, а не печатен учебник, рече денеска министерката за образование и наука Мила Царовска.

Back to top button
Close
Close