БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Царовска во увид на инвестициските активности во трафостаницата во Валандово

Вицепремиерката задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева и градоначалникот на општина Валандово Перо Костадинов, денеска ќе ја посетат трафостаницата во Валандово, каде што се во тек инвестициски активности за нејзина модернизација.

Скопје, 29 мај 2020 (МИА) – Вицепремиерката задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовскагенералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева и градоначалникот на општина Валандово Перо Костадинов, денеска ќе ја посетат трафостаницата во Валандово, каде што се во тек инвестициски активности за нејзина модернизација.

Модернзацијата и новата опрема треба да ја зголеми стабилноста на електропреносниот систем и да го подобри снабдувањето со електрична енергија во валандовскиот регион. са/мд/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close