0_Македонија.ПорталОпштество

Царовска во Штип и Свети Николе на консултации за процесот „Учи паметно, работи стручно“

Mинистерката за образование и наука Мила Царовска денеска ќе учествува на консултативни состаноци со претставници од компаниите, локалните самоуправи и средните стручни училишта во Свети Николе и Штип.

Скопје, 1 февруари 2021 (МИА) – Mинистерката за образование и наука Мила Царовска денеска ќе учествува на консултативни состаноци со претставници од компаниите, локалните самоуправи и средните стручни училишта во Свети Николе и Штип.

Состаноците се дел од процесот „Учи паметно, работи стручно“ чија основна цел е да се идентификува потребата од отворање на одредени профили и паралеки, во средните стручни училишта во градовите низ државата од идната година. Со унапредување на стручното образование ќе може да се одговори на потребите на реалниот сектор со соодветен стручен кадар, но и да се овозможи поголема вработливост на младите, соопшти МОН.са/

Back to top button
Close
Close