0_Македонија.ПорталОпштество

Царовска: Со интеграцијата се намалува бројот на предмети, а се зголемува квалитетот на учење

Концептот на основно образование е македонски концепт што ќе се имплементира во нашата држава. Обемот на предмети се намалува, но квалитетот на учење, затоа што е интегративен пристапот, се зголемува, рече денеска министерката за образование и наука Мила Царовска.

Back to top button
Close
Close