0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Царовска: Приоритетот на реформите е да ја поттикнеме гласноста на учениците

Важно е креаторите на политики и оние кои носат одлуки, да го слушнат гласот на младите. Но, анализите покажуваат дека младите се чувствуваат обесхрабрени затоа што не веруваат дека на властите им е важно нивното мислење. Токму тоа е еден од приоритетите со реформите што ги правиме во образованието, да ја поттикнеме гласноста на учениците, и таа да биде заснована на критичко размислување и носење на заклучоци врз основа на анализа на факти, рече министерката за образование и наука Мила Царовска.

Back to top button
Close
Close