Оригинални текстовиПарламентарни избори 2020Политички партии

Царовска од Центар: Ги решаваме проблемите и секогаш сме со граѓаните

Носителката на листа на пратеници во Изборна единица број 1 и потпретседателка на СДСМ,  Мила Царовска вечерва се сретна со претставнички на општинската организација од Форумот на жени во Центар.

Скопје, 25 јуни 2020

Носителката на листа на пратеници во Изборна единица број 1 и потпретседателка на СДСМ,  Мила Царовска вечерва се сретна со претставнички на општинската организација од Форумот на жени во Центар.

Царовска разговараше за сите актуелни прашања поврзани со родовата еднаквост и јакнењето на жените при што истакна дека на претстојните избори СДСМ  како партија која што носи нови вредности на претстојните избори учествува со 50:50 жени и мажи на листите за кандидати за пратеници.

Претходно Царовска имаше телефонски разговори со граѓаните на кои што им ја презентираше програмата. Истакна дека СДСМ ги решава проблемите и е секогаш помеѓу граѓаните, дури и во овие вонредни услови.

Исто така Царовска делеше заштитни маски и друг промотивен материјал во Центарот на Скопје. Царовска непосредната средба со граѓаните ја искористи да поразговара за актуелните политики и очекувањата на граѓаните.

СДСМ – Центар за комуникации со јавноста

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close