0_Македонија.ПорталПолитика

Царовска: Образованието е најмоќната алатка за справување со дискриминацијата, насилството и нетолерантноста

Сеќавањата за холокаустот создаваат голем немир и болка особено меѓу потомците на жртвите и хероите на болната идеја да се истреби цел еден народ, како и кај секој друг човек со нормален разум и развиени емоции. Но, токму таа болка создава и сплотеност и ја одржува борбата за ова зло никогаш да не се повтори. Република Северна Македонија е активен учесник во таа борба.

Back to top button
Close
Close