0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeBiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomiShoqëri

Carovska: Do të ketë sanksione për kompanitë, po shqyrtohen mundësitë juridike

Zëvendëskryeministrja për Çështje Ekonomike, Milla Carovska sot ka konfirmuar se do të ketë sanksione për kompanitë të cilët morën ndihmë shtetërore, ndërsa nuk ua dhanë punëtorëve. 

Shkup, 31 korrik 2020 MIA) – Zëvendëskryeministrja për Çështje Ekonomike, Milla Carovska sot ka konfirmuar se do të ketë sanksione për kompanitë të cilët morën ndihmë shtetërore, ndërsa nuk ua dhanë punëtorëve.

Sipas Carovskës, për momentin po shqyrtohen gjitha mundësitë juridike.

“Rrogat urgjentisht duhet t’u paguhen punëtorëve, duhet të tregohet përgjegjësi nga ana e kompanive. Është bërë lëshim i madh dhe kuptohet sanksionim i kompanive, do të ndodhë. Për momentin Sekretariati i përgjithshëm i analizon të gjitha mundësitë juridike, ngritën të gjitha elementet që janë të mundshme”, ka thënë Carovska.

Ajo ka rikiujtuar se dje Sekretariati i përgjithshëm i Qeverisë me shkrim ka dalë me qëndrim zyrtar rreth lëshimit nga ana e kompanive. Në ueb faqen e Qeverisë është publikuar edhe lista e kompanive ndaj të cilave është paguar ndihmë shtetërore për pagë minimale për shkak të pandemisë së Kovid-19, ndërsa ata nuk i kanë transferuar mjetet te punëtorët. fab/

Back to top button
Close
Close