0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeShoqëri

Carovska: Arsimi është shtyllë kryesore në ndërtimin e shoqërisë e cila bazohet në vlerat qytetare

Arsimi është shtyllë kryesore në ndërtimin e shoqërisë e cila bazohet në vlerat qytetare. Koncepti i ri për arsim fillor i cili do të implementohet në 5-6 vitet e ardhshme i vendosë inkluzionin, barazinë gjinore dhe interkulturën si parime kryesore të cilat lidhen drejtpërdrejt me Standardet kombëtare të arsimit. Në këtë mënyrë e përforcojmë multikulturalizmin, respektimin e diversiteteve dhe krijimin e një shoqërie për të gjithë, theksoi ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Milla Carovska gjatë panel diskutimit me temë “Jodiskriminimi dhe Multikulturalizmi në shkolla” në organizim të Civilit.

Back to top button
Close
Close