СветСвет.Слајдер

Бунтовниците од ФАРК регрутирале повеќе од 18.000 деца

Поранешната колумбиска герилска група ФАРК во периодот од 1996 до 2016 година регрутирала 18.000 малолетни момчиња и девојчиња, соопшти постконфликтниот суд за Специјална јурисдикција за мир (ЈЕП)

Back to top button
Close
Close