0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Бучковски: Ако Бугарија стави вето ќе се скрати можноста заедничката Комисија да најде заедничко решение

Скопје и Софија треба да дадат поголема шанса на заедничката комисија да ги реши отворените прашања. Јас сум поборник на тезата дека ако Бугарија ако го искористи правото на вето, ја пропушта историската шанса да докаже на сите оние кои ги оддалечуваат двата народа во изминатите 60 години, дека нашите врски се нераскинливи. Ова во интервју за бугарската телевизија ТВ Европа го изјави поранешниот премиер Владо Бучковски.

Back to top button
Close
Close