0_Македонија.ПорталОпштество

Бронзен медал за средношколецот Драго Јакимовски на Втората Балканска олимпијада по физика

Во периодот од 23 до 31 октомври 2020 година се одржа 2. Балканска олимпијада по физика, организирана од Балканската унија на физичарите и Универзитетот во Крајова, Романија. Поради пандемијата со Ковид 19 натпреварот се одржа во секоја од државите учесници на олимпијадата под координаторство на офцијалните организатори. Локален организатор на оваа олимпијада во нашата земја беше Друштвото на физичарите на Република Македонија и Институтот за физика при Природно-математичкиот факултет во Скопје. 

Back to top button
Close
Close