Biznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Бројот на патници намален во патниот сообраќај, зголемување кај авионскиот превоз

Бројот на превезените патници во патниот патнички превоз во третото тримесечје годинава во однос на тој квартал лани бележи намалување за 24,9 отсто, во градско-приградскиот превоз има зголемување за 6,1 отсто, во железничкиот превоз нема промени, додека бројот на превезените патници во воздухопловниот превоз е зголемен за 13,5 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Back to top button
Close
Close