ЕвропаЕвропа.Портал

Британска тинејџерка пет часа протестираше на Арктикот

Млади активисти предводени од Швеѓанката Грета Тунберг протестираат низ цел свет. А, денес, тоа се случува и во време на корона-пандемијата, со цел запирање на климатските промени и ублажување на нејзините влијанија.

Back to top button
Close
Close