BiznesEvropëEvropë.PortalSvet.Slajder

Britania e Madhe edhe teknikisht në recesion, për herë të parë pas 11 viteve

Ekonomia e Britanisë së Madhe duroi rënie më të madhe  midis muajve prill dhe qershor, sepse masat për ndërprerje të përhapjes së koronavirusit të ri zyrtarisht e shtynë shtetin në recesion.

Londër, 12 gusht 2020 (MIA) – Ekonomia e Britanisë së Madhe duroi rënie më të madhe  midis muajve prill dhe qershor, sepse masat për ndërprerje të përhapjes së koronavirusit të ri zyrtarisht e shtynë shtetin në recesion.

Ekonomia britanike ra për 20,4 për qind në krahasim me tre muajt e parë të vitit.

Me atë, Britania teknikisht hyri në recesion,  të definuar në dy kuartalet e fundit  me rënie ekonomike.

Kjo është hera e parë që Britania të gjindet në recesion nga viti 2009.

Persona zyrtarë deklaruan se ekonomia filloi të rikuperohet në qershor, prejse masat qeveritare  të destinuara për koronavirusin filluan të lehtësohen. sa/

Back to top button
Close
Close