БизнисБизнис.ПорталЕвропа

Британија забранува платформа за тргување со криптовалути

Британскиот финансиски регулатор нареди Бинанс, најголемата платформа за тргување со криптовалути во светот, да ги запре сите регулирани активности, приклучувајќи им се на строгите мерки во Јапонија и Германија.

Back to top button
Close
Close