БизнисБизнис.ПорталБизнис.Слајдер

Бошковска Јанковски: Во регистарот на вистински сопственици се запишани приближно 70.150 различни физички лица, помеѓу нив странци од 88 држави

Во регистарот на вистински сопственици се запишани приближно 70.150 различни физички лица. Од нив, 93,5 проценти се македонски државјани, 0,5 проценти се странци со регулиран престој, а останатите 6 проценти односно околу 4.300 лица се странци, информираше денеска директорката на Централниот регистар на Република Северна Македонија, Марија Бошковска Јанковска.

Back to top button
Close
Close