0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeBiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomiMakedonija.SlajderPolitikë

Bomgartner: Përmes Agjencisë franceze për zhvillim do ta mbështesim projektin për treg të përbashkët rajonal, në fokus edhe ekonomia e gjelbërt

Parisi përmes agjencisë franceze për zhvillim (FRA), do ta mbështesë  projektin për formim të tregut të përbashkët rajonal në Ballkanin Perëndimor të miratuar në Samitin e procesit berlinas në Sofje,  me të cilin këtë vit për herë të parë, së bashku bashkëkryesuan një vend anëtar  i BE-së dhe vendi kandidat për anëtarësim - Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut, thotë ambasadori francez Siril Bomgartner për MIA-n.  Fushë prioritare, shton do të jetë edhe lufta kundër  ndryshimeve klimatike, ekonomia e gjelbërt dhe burimet e ripërtërira të energjisë  për të cilat investitorët francez fillojnë të interesohen për mundësitë të vijnë në vend.

Back to top button
Close
Close