БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Бочварски и Китанов на увид во обновата на автопатската делница Катланово-Петровец

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов денеска ќе извршат увид во рехабилитација на автопат А1 – делница Катланово - Петровец.

Скопје, 23 септември 2020 (МИА) – Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов денеска ќе извршат увид во рехабилитација на автопат А1 – делница Катланово – Петровец.

Градежните активности опфаќаат обнова на двата коловоза и проширување. Се спроведуваат преку Програмата за изградба и одржување на патиштата  на ЈПДП.лв/са/

Back to top button
Close
Close