0_Македонија.ПорталОпштество

Благо зголемување на водостоите на реките

Водостоите на трите природни езера во земјава се исти како вчера, но нивото на Охридското Езеро е за еден сантиметар пониско од вообичаеното, кај Преспанското е пониско за 78 сантиметри, додека кај Дојранското Езеро е повисоко за 2,89 метри, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Скопје, 11 февруари 2020 (МИА) – Водостоите на трите природни езера во земјава се исти како вчера, но нивото на Охридското Езеро е за еден сантиметар пониско од вообичаеното, кај Преспанското е пониско за 78 сантиметри, додека кај Дојранското Езеро е повисоко за 2,89 метри, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Водостоите на сите реки во земјава се пониски од просечните за февруари и се благо зголемени или исти со вчерашниот ден. вј/скс/

Back to top button
Close
Close