0_Web_Насловна-слајдерBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Битиќи: На секоја домашна и странска компанија ќе им се даде можност според законите, тие да ги искористат

Државата е овде да креира можности, да креира услови, да креира предвидливо опкружување. На секоја домашна или странска компанија ќе им се даде можност според законите да ги искористат тие можности. Тоа значи ќе добијат активен договор во којшто треба да ја направат инвестицијата, но секако според законите ќе добијат рок. Ако во тој временски период не ја направат инвестицијата од различни причини, да им се раскине договорот. Ако е грешката кај државата ние ќе ја поправиме, т.е. ќе се извиниме и ќе им го продолжиме рокот. Ако тоа не е направено заради инвеститорот, секако ќе го раскинеме договорот затоа што сметаме дека на другите треба да им да дадеме можност. 

Back to top button
Close
Close