0_Македонија.ПорталПолитика

Билатерална вежба со Војската на Црна Гора, артилериско гаѓање на АП Криволак

Началникот на Генералштабот на Армијата на Република Северна Македонија, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски и заменикот на министерот на одбрана, Башким Хасани заедно со началникот на Генералштабот на Војската на Црна Гора (ВЦГ), бригаден генерал Милутин Ѓуровиќ денеска присуствуваа на завршниот ден на билатералната вежба со бојно гаѓање, што се реализира на армискиот полигон „Криволак“.

Back to top button
Close
Close