Балкан

БиХ: Во јуни трипати повеќе илегални мигранти отколку во мај

Во Службата за работа со странци во јуни биле пријавени 1.555 илегални мигранти, што е за трипати повеќе од мај, кога биле пријавени 514, се наведува во Информацијата за состојбата во областа на миграцијата во БиХ за јуни, која денеска ја усвои Советот на министри, а ќе биде проследена и до Претседателството на БиХ.

Back to top button
Close
Close