БалканБалкан.Портал

БиХ по 27 година ја презема контролата врз воздушниот простор

Босна и Херцеговина на 5 декември ќе ја преземе контролата врз својот воздушен простор по 27 години

Сараево, 2 декември 2019 (МИА) – Босна и Херцеговина на 5 декември ќе ја преземе контролата врз својот воздушен простор по 27 години.

Сите авиони што ќе летаат над земјата ќе бидат контролирани од Агенцијата за пружање на услуги во воздушната пловидба на БиХ (БХАНСА).

Но, и покрај тоа тој процес не е завршен бидејќи БиХ ќе може да го контролира својот воздушен простор, но не и да го чува. ми/

Таг
Back to top button
Close
Close