0_Македонија.ПорталKultura.SlajderДописници МКДКултураКултура.ПорталСторија

Библиотеката „АЛ-БИ“ – македонски културен топос

Во Библиотеката „АЛ-БИ“, вгнездена под дабовата шума на демирхисарското село Бабино, се чуваат и се изложени првиот број на Македонскиот правопис, примерок од првото издание на македонскиот Буквар, првото издание на весникот „Нова Македонија“ отпечатен во селото Горно Врановци и првиот примерок од книгата на Ванчо Николески, „Волшебното самарче“.

Back to top button
Close
Close