0_Спорт.ПорталКошарка

БИБЛ нуди две места за македонски екипи за сезоната 2020/2021

аководството на Балканската кошаркарска лига испрати писмо со намери до Кошаркарската федерација на С. Македонија во кое се нуди можност за натпреварување на две македонски екипи за сезоната 2020/2021 година.

Скопје, 1 јуни 2020 (МИА) – Раководството на Балканската кошаркарска лига испрати писмо со намери до Кошаркарската федерација на С. Македонија во кое се нуди можност за натпреварување на две македонски екипи за сезоната 2020/2021 година.

Пред да биде завршена сезоната 2019/2020, во БИБЛ лигата веруваат дека следната ќе се реализира натпреварување со најмалку по два клуба-учесници од земјите во нашето опкружение.

Освен до КФСМ, исти такви покани стигнаа и до националните федерации на Албанија, Бугарија, Косово, Црна Гора,  а постои можност во лигата да биде вклучена и некоја екипа од други земји на Балканот.

Во зависност од бројот на пријавените екипи, БИБЛ предвидува формат за играње со осум, односно со 10 или 12 клубови учесници.

Лигата 2020/2021 би стартувала на 20 октомври, а би била завршена со финален турнир во период од 16 до 18 април 2021 година. зс/

Таг
Back to top button
Close
Close