EvropëEvropë.Portal

Bi-Bi-Si pezullon edhe 450 vende pune në zyrat e saj rajonale në Angli

Bi-Bi-Si sot  tregoi se pezullon  450 vende pune në filialen e saj në Angli  me qëllim që t'i zvogëlojë shpenzimet  dhe t'i ristrukturojë redaksitë e saj lokale.

Londër, 2 korrik 2020 (MIA) – Bi-Bi-Si sot  tregoi se pezullon  450 vende pune në filialen e saj në Angli  me qëllim që t’i zvogëlojë shpenzimet  dhe t’i ristrukturojë redaksitë e saj lokale.

Sipas sindikatës kryesore britanike të gazetarëve, këto  pezullime të të punësuarve do të kenë  ndikim serioz mbi mbulimin e lajmeve lokale.

Pezullimi i 450 vendeve të punës prej gjithsej 3.000 në filialen e Bi-Bi-Si në Angli do të sjellë deri te kursimi prej 25 milion stërlina  deri në fund të muajit Mars  të vitit 2022.

Në Qershor, Bi-Bi-Si tregoi se pezullon 150 vende pune  në Skoci, Uells dhe Irlandën Veriore, me çka numri i tërësishëm arriti 600  vende pune të pezulluara.

Sipas ristrukturimit të pezulluar, rrjeti i radiostacioneve lokale dhe televizionit rajonal të filiales së Bi-Bi-Si në Angli do të durojnë  ndryshime të dukshme. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close