0_МИА Истражува.ПорталАнализаМИА Истражува

Без шанси за успех, Трамп има последна шанса за напад врз гласањето на изборите за претседател

САД ги потврдуваат своите резултати во текот на следните неколку недели во фазен процес што ќе заврши на 14 декември, датум на кој Изборниот колеџ официјално се собира за да го потврди следниот претседател. Ова му дава на Доналд Трамп одреден простор да фрли дополнително сомневање на пресудата на американскиот народ и да го блокира процесот на транзиција кон администрацијата на Бајден, дури и ако има малку надеж за пресврт во исходот.

Back to top button
Close
Close