Biznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Бесими очекува четири отсто раст наредната година и Буџет што ќе го поддржи економското закрепнување

Раст од четири отсто догодина согласно основното сценарио изработено од Министерството за финансии, очекува министерот за финансии Фатмир Бесими. Буџетот наредната година ќе биде за заздравување, изработен на среднорочна рамка, а на среден рок ќе се работи на фискална консолидација.

Back to top button
Close
Close