BiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomi

Besimi: Investime më të larta në kapitalin njerëzor për të përshpejtuar rritjen ekonomike

Kapitali njerëzor është i ndërlidhur drejtpërdrejt me rritjen ekonomike, pra përmes rritjes së njohurive dhe aftësive të qytetarëve mund të veprojë për të përshpejtuar rritjen. Prandaj, një nga përparësitë në planet dhe parashikimet për rimëkëmbjen dhe rritjen e përshpejtuar janë investimet në kapitalin njerëzor, tha ministri i Financave Fatmir Besimi në një uebinar të organizuar nga Fakulteti Ekonomik me temë “Sfidat për arsimin e lartë në fushën e ekonomisë në periudhën pas Kovid-19”.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close