БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Бесими: Годишната заштеда за осмата еврообврзница изнесува 12 милиони евра

Со репрограмирање на каматната стапка од 3,975 отсто за еврообврзница 3 на историски најниската каматна стапка од 1,625 отсто за осмата еврообврзница, годишната заштеда по основ камата изнесува 12 милиони евра, истакнува министерот за финансии Фатмир Бесими во објава на својот Фејсбук.

Back to top button
Close
Close