БалканБалкан.Портал

Бертон: Утврдувањето на одговорност за злосторствата води кон траен мир во БиХ

Шефот на Мисијата на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) во Босна и Херцеговина, Брус Бертон денеска изјави дека пресудата за Радован Караџиќ претставува уште еден важен чекор кон приведување на правдата на лице кое е најодговорно за геноцид и други најтешки воени злосторства извршени во БиХ.

Back to top button
Close
Close